Kategoria: Senior Mutilak A Kronikak

Errugbi egun handi batek larunbat hau ekarri zigun. Giroa eta partida ezin hobeak ziren derbia lehiatzeko. Armaginak Asti errugbi zelaira atera ziren, egiten ari den joko onean lanean jarraitzeko premiarekin eta Zarautz beti aurkari gogorra dela jakinda, eta ez dela ahaztu behar. Gauzak ez ziren ondo hasi eibartarentzat, Gaizkaren lesioagatik azken uneko aldaketa bat, eta zarauztarren entsegu goiztiar batek alarmak piztu zituen Eibarren. Suspertu eta partida jokatuz, bi taldeek, erritmo bizikoak jokoa proposatuz, markagailuaren gainetik jarri eta lehen zatia 7-19ko emaitzarekin bukatzea lortu zuten. Ez zuela lasaitzen, baina bazekitela abantaila hori kudeatu beharko zutela. Bigarren zatia, etxekoek haizea alde zuela, Zarauztarrekin partidaren bila zen. Haizeak eta nekeak, baita Mouren lesioak ere, eragin txarra izan zuen eibartarren artean. Gradynen zigor kolpe batek, armaginen abantaila apur bat handitu zuen, minutu gutxiren faltan, eta bi entsegu egin ondoren, 21 eta 22 aurretik utzi zuen markagailua. Azken minutuak oso biziak izan ziren, eta eibartarrak diziplina mantentzen saiatu ziren, baina gure zelaiko 10 metroko lerroan emandako zigor kolpe bat Zarauzkoen alde pasa zen eta partida 24-22 amaitu zen. Emaitza horrekin ez da konformatzen, baina oinak lurrean mantentzen laguntzen du, eta talde on bat dagoela eta taldea lehiakorra dela berresten du.